Nov20

Big band BEND-iT! Live!

Gledališče Koper Teatro Capodistria - Koper - Capodistria, Slovenia, Verdijeva ulica 3, 6000 Koper - Capodistria, Koper - Capodistria

Koncert big banda BAND - IT! z gosti!

Vabljeni v Gledališče Koper in odmislite vse skrbi, mi pa bomo poskrbeli za super vzdušje ;)

O BEND-IT!

Obala. Dekleta, glasbenice po duši in izobrazbi so si želela ustvarjati v big bandu. Fantje s tovrstnimi izkušnjami so jim priskočili na pomoč s prostorom in notami, dekleta pa so zbrala zainteresirane glasbenike. Umetniško vodenje novonastalega jazz orkestra je prevzel mednarodno priznani saksofonist Lovro Ravbar in spomladi 2018 se je začelo skupno ustvarjanje.

Bend-it! je semi-profesionalni big band, ki ga odlikuje heterogenost. V big bandu ustvarja veliko profesionalnih glasbenikov, kot tudi tistih, ki so še na poti izobraževanja, kar pozitivno vpliva na prenos znanja ter mladostniške energije med glasbeniki. Posebnost banda pa je tudi veliko število deklet.

Big band Bend-it! svojo publiko navdušuje s svojo energijo in vidno ljubeznijo do skupnega muziciranja.

Bend-it! se trudi delovati izven ustaljenih navad podobnih glasbenih sestavov. Kljub kratkemu obdobju delovanja, se glasbeniki žanrsko ne omejujejo. Čeprav je band začel z izvajanjem swing klasik, pop, rock, funk in ostalih priredb za big band zasedbe, se je že zelo hitro podal v vode izvajanja avtorskih skladb. Te so bile od začetka dirigentovo delo, sedaj pa svoje skladbe in aranžmaje na pulte prinašajo tudi ostali člani big banda. Bend-it! tako upogiba meje glasbenih zvrsti in se giba v smeri iskanja prepoznavnega, povsem (samo)svojega zvoka.