Jazz Club Ljubljanski grad že peto sezono zapored domuje v Skalni dvorani, kjer v prijetnem klubskem vzdušju nastopajo priznani glasbeniki. Zaradi trenutno veljavnih vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa covid-19 pa smo decembrske koncertne večere preselili v Hribarjevo dvorano, v kateri bo mogoče zagotoviti ustrezno medsebojno razdaljo.

Verjamemo, da vas bo decembrski glasbeni spored navdušil in nas boste obiskali na praznično okrašenem Ljubljanskem gradu – v objemu mogočnih zidov Hribarjeve dvorane.

Obalnim dekletom je želja po ustvarjanju v big bandu predstavljala izziv in tako so se ga leta 2018 aktivno lotile. Po nekajmesečnih pripravah in dogovarjanjih jim je uspelo zbrati dovolj glasbenikov iz regije. Tako je novi obalni big band kmalu pričel z vajami. Člani Bend-it! Orchestra so tako profesionalni, kot tudi še šolajoči se glasbeniki, kar omogoča medsebojni prenos znanja in energije, ki jo glasbeniki občutijo ob ustvarjanju.

Umetniški vodja Lovro Ravbar zagovarja preigravanje big bandovskih klasik in obenem big bandu prinaša svoje avtorske skladbe. K ustvarjanju svoje avtorske glasbe spodbuja tudi ostale člane, s čimer se big band vedno bolj giblje v smeri iskanja prepoznavnega, povsem samosvojega zvoka.

ZASEDBA:

Umetniški vodja in saksofon: Lovro Ravbar Pevka: Manca Kozlovič Saksofoni: Teja Komar, Jaka Birsa, Mateja Filipič, Matevž Krašna, Lara Frank, Taja Pajmon Rak Pozavne: Iztok Babnik, Eva Boškin, Alen Računica, Hajdi Bizilj Trobente: Andrej Štrekelj, Vasja Vončina Zorman, Jure Drobnjak, Špela Babnik, Tine Pavel Svetina Baterija: David Morgan Perkusije: Sebastjan Roj Klaviature: Zarja Zrinski Bas: Matic Isovski Kitara: Erik Jurjevčič

Koncert se začne ob 20. uri; vstop v dvorano je mogoč od 19.30 dalje. Za obisk koncerta priporočamo dostop s tirno vzpenjačo, ki tega dne obratuje do 22. ure.

Za obisk kulturnih prireditev morajo osebe izpolnjevati enega od treh pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani) in svojo identiteto izkazati z osebnim dokumentom. Uporaba zaščitnih mask je obvezna.

Izvedbo koncertov bomo prilagodili veljavnim ukrepom, povezanim z epidemijo virusa covid-19.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

7